Főoldal Foglalkozások Galéria Hírek

Hodos Szilvi

Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

- Kisgyermekkori zenei nevelés a kodályi elvek alapján -


A foglalkozások célja, hogy a szülők megtanuljanak egy könnyen énekelhető, de a kodályi elvekhez híven: zeneileg értékes dalanyagot. Ismerkedjenek meg magyar mondókákkal, mozgásos, ölbeli játékokkal.


A harminc perces foglalkozások légköre oldott, felépítése, tartalma előre tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az adott helyzethez. A dalokat, mondókákat sokat ismételjük, hétről hétre mindig visszatérünk a régebbiekre. A foglalkozásokon csak felkeltjük a gyerekek érdeklődését a zene iránt, zenei ingerekkel vesszük őket körül, a szülők pedig mintát kapnak az otthoni éneklés, játék lehetőségeire.

A foglalkozásokon mindig élő énekszó, csendül fel.


Szeretettel várjuk a Ringatóra már a néhány hónapos babákat is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretet teli légkörben, aki maga is úgy érzi, fontos, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, aki szívesen énekel, aki szeretné bővíteni a dalkincsét, vagy akik önmagukban bátortalanok az éneklésben, és segítségre, vagy az énekléssel kapcsolatban kialakult gátlásaik feloldására vágynak egy közösségben !forrás: Gálné Gróh Ilona, a Ringató központi honlapja: www.ringato.hu

2007 óta tartok Ringató foglalkozásokat. Szolnokon, Mezőtúron, Törökszentmiklóson, Abonyban és más Szolnok környéki városokban találkozhatnak velem a kisgyermekes családok. Aktuális dátumok és helyszínek a Hírekben!